Blog Post Berenar de Carnaval

Berenar de Carnaval
Gen

26

2018

Berenar de Carnaval

Nens i nenes de P5 enguany anem de colònies i ens toca fer una activitat per la festa del Carnaval per recollir diners.

Quina emoció i il·lusió compartir aquesta aventura i convivència que ens espera amb tots vosaltres. Però…ara ens toca pensar i pensar quina activitat fer.

El grup de la cova tots contents, rumien quina activitat fer i que agradi a tots els públics. No és una tasca fàcil, però amb l’ajut de la mestra que els guia en la recerca de l’activitat els llença una pregunta: quina cosa demaneu fer a l’escola i que us agrada molt??? No se’ls hi acudeix res. Entre tots s’inicia una conversa on sorgeix diferents propostes que s’escriu en un full. La majoria dels nens i nenes volen fer diferents tallers i un dels tallers el de maquillatge, una de les activitats que més agrada els nens i nenes. També va sortir la idea de fer un berenar. Pensen que poden donar  per berenar;  pa amb xocolata, magdalenes, coca i per beure aigua,  suc o cacaolat. Tot s’escriu en un full per no oblidar-nos.

            

Aquestes idees es  posen en comú amb les mares que ajuden a preparar la festa. Després de parlar amb les mares i  els nens i nenes es consensua fer un ball, un taller de maquillatge i un berenar.

Apa ja ens hi podem posar a treballar. Ara toca fer tiquets per vendre’ls. Com es poden fer?. S’acorda entre tots que es posa en el tiquet i es fa un model en gran, per després fer-ho en petit. Alguns nens i nenes sentia que deien… .s’haurà de fer moltes fotocopies? Es pensa quantes… i cadascú espontàniament deia la quantitat que creia necessari.

Es posa en pràctica a l’aula com serà la compra i venta de tiquets. Es parla i s’ensenya els euros i els infants manipulen amb el material de base 10. Després en petit grup juguen amb els euros i a fer veure que tornen el canvi.  Que divertit!!

                

Doncs res famílies us esperem a la festa del carnaval.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *