Blog Post El joc de pintar

El joc de pintar
juny

2

2017

El joc de pintar

El joc de pintar comença en el moment menys esperat i és a les nostres mans i a les vostres, posar les condicions perquè no l’abandonin. El seu traç és perfecte i el seu joc l’oportunitat d’obrir la nostra mirada.

“Els nens i les nenes no dibuixen per comunicar. No dibuixen per mostrar-nos alguna cosa. Dibuixen per  construir un món que és el seu , només seu, lliure de qualsevol intrusió.” Arno Stern

A l’aula de 4 anys s’ha preparat un racó on els nens i les nenes tenen la possibilitat de jugar pintant en un espai compartit. L’adult és qui prepara el material,  cuida l’ambient i atén les necessitats individuals que van sorgint amb una mirada respectuosa.

Els traços dels seus dibuixos són el resultat de gesticulacions impulsives i moviments giratoris que evolucionen. Les seves figures són fruit dels seus descobriments, dels seus desitjos i de les seves necessitats. L’organització dels seus traços en el paperés diferent per a cadascú, i la seva combinació el plaer que experimenten pintant.

L’adult  assisteix des de l’escolta activa, possibilita la investigació i confia en el seu procés creant unes condicions adequades. L’adult no compara, no jutja ni roba descobriments; no interpreta, no culpabilitza ni genera dependència sinó que afavoreix un clima del llibertat.

Conèixer el treball d’investigació que Arno Sternfa sobre l’educació creadora, ens aporta un coneixement sorprenent sobre la naturalesa humana.

Arno Stern, Del dibujo infantil a la semiología de la expresión, iniciación a otra mirada sobre el trazo. Ed. Samaruc. Juny 2016

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *