Blog Post EXPERIMENTEM EL PROJECTE

EXPERIMENTEM EL PROJECTE
oct.

11

2018

EXPERIMENTEM EL PROJECTE

El dia 1 d’octubre els nens i nenes de la Vinya i la Masia van anar a la casa de colònies l’Estol per observar i participar en el procès que es realitza des de la collita fins el producte final.

A l’arribar van poder gaudir d’un entorn privilegiat envoltat de vinyes on van conèixer l’Aida i el Peque, els monitors. Per començar l’activitat vam anar a les vinyes on ens van fer una breu explicació sobre els ceps i les seves característiques. Ens va sorprendre que els pagesos canviaven el nom d’algunes de les parts del cep; per exemple, a les fulles li diuen pàmpols! I al tronc…. soca!!

  

 Tot seguit van experimentar com és la feina de pagès, van fer la collita del raïm, i de tant en tant algun gotim es van menjar. Un cop les cistelles estaven ben plenes a la masia van tornar, i com feien antigament el raïm van trepitjar. El most van tastar i a tots els hi va agradar.

  

Després de dinar van anar a les bodegues Mas Bertran per veure tota la maquinària que s’utilitza actualment per fabricar el vi, el most i el vinagre. Al final de la visita van fer una degustació del most d’aquest celler.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *