Blog Post OBSERVEM LA FLORA DEL NOSTRE ENTORN

OBSERVEM LA FLORA DEL NOSTRE ENTORN
gen.

18

2019

OBSERVEM LA FLORA DEL NOSTRE ENTORN

Tot just tornant de les festes d’hivern, els Vidriols i els Ratpenats comencem un Pla de Treball nou:  “Les plantes”. Per això, hem sortit de l’escola a observar la flora del nostre entorn.

Abans de sortir de l’escola, ens organitzem per grups, se’ns reparteix una càmera de fer fotos a cada grup i pactem  entre nosaltres qui portarà la càmera, qui farà les fotos i qui agafarà les mostres. 

Per poder observar amb cara i ulls, abans de fer la sortida, repassem tot allò que hem aprés sobre el regne de les plantes.  Així tindrem en compte si hi ha arbres amb fulles caduques o perennes, plantes gimnospermes o angiospermes, el tipus de tija i tronc…, i si hi ha algun fong.

               

Vam descobrir que començaven a sortir algunes flors grogues i blanques.  Com que feia fred, en aquelles zones més ombries hi havia plantes gelades.   Ens va atreure un arbre que no tenia fulles, però tenia unes flors roses molt boniques.   Així com, el tronc d’un arbre que tenia forma de calavera.

Amb les fotos que vam fer i les mostres que vam recollir podrem aprendre quins són els arbres, arbustos i plantes del nostre entorn, establir criteris de classificació, aprendre a fer fotos i a descarregar-les…

      

Aquesta sortida ens ha agradat molt perquè hem pogut observar tot el que estem aprenent  sobre el regne de les plantes.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *