Blog Post QUÈ ENS TRANSMETEN LES AUDICIONS?

QUÈ ENS TRANSMETEN LES AUDICIONS?
abr.

30

2021

QUÈ ENS TRANSMETEN LES AUDICIONS?

Aquesta setmana els i les alumnes de 8 i 9 anys han treballat de manera activa i vivencial diferents audicions.

Atès que generalment estem immersos en tants sons, a vegades, resulta difícil diferenciar i escoltar amb atenció les característiques d’allò que escoltem. Des de l’escola, amb les audicions, treballem aquest “despertar” dels sons.

L’audició ens ajuda a desenvolupar la capacitat d’atenció i escolta activa, fet que facilita la comprensió de la música, estimula la pròpia musicalitat i aflora la capacitat de relació, interpretació, comparació i construcció de la música.

Aturar-se i escoltar són eines absolutament necessàries a l’educació en tots els àmbits i la música és una eina important per aquest aprenentatge.

Els infants van ser protagonistes actius davant aquestes audicions:

  • Rondeau from Abdelazer Suite – Henry Purcell
  • Wow – Thomas Newman (De la pel·lícula Buscando a Nemo)
  • Les Jours Tristes – Yann Tiersen

A la primera sessió, van expressar de manera grupal, a partir de les arts plàstiques, les sensacions i emocions que els hi transmetien les diferents obres.

La segona sessió la vam dedicar a donar veu a les seves emocions i van poder explicar als seus companys i companyes què van sentir amb les diferents peces musicals i com ho havien expressat de manera plàstica. I finalment, vam poder comparar les tres audicions treballades.

Els i les alumnes van demostrar una gran capacitat per deixar-se anar, per submergir-se en la música i participar d’allò que els ajuda a expressar-se i, el que per nosaltres és més important, van gaudir molt de la pràctica d’escoltar música d’una manera ben diferent!!

     

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *