Blog Post RETRATS DE PICASSO

RETRATS DE PICASSO
maig

8

2019

RETRATS DE PICASSO

Abans d’anar de visita al museu, ens posem en situació… A traves d’un conte aprenem coses sobre la vida de Pablo Picasso. Ara ja sabem que va néixer a Màlaga i que des de ben petit li agradava pintar.

També que durant una època estava molt trist i pintava quadres amb colors blaus de persones tristes i pobres… És el que anomenem època blava.  Més tard, es va enamorar i pintava quadres més alegres: és l’època rosa!

Picasso va viure a Barcelona i a París i va fer més de 50.000 obres! No només pintura, sinó escultures, ceràmica, collage, etc. A Picasso li agradava molt fer retrats, de vegades d’altres persones i sovint d’ell mateix. Va inventar un nou estil de pintar: el cubisme i es va fer molt famós. El seu quadre més famós és el Guernica, on va voler expressar l’horror de la guerra.

Va viure fins als 91 anys i no va parar mai de treballar. També veiem vídeo on surt ell pintant al seu taller… Ens agradaria haver-lo conegut, però ens haurem de conformar en anar al museu a veure les seves obres.

 Arriba el dia de la nostra visita al museu! Amb la Marta, la monitora, parem atenció en quatre retrats de Picasso, tots ells molt diferents, i els anem analitzant fixant-nos en tots els detalls. Cadascú verbalitza allò que hi veu o li inspira i entre tots diem un munt de coses.  També aprenem a comportar-nos en un museu: les obres d’art no es poden tocar! Tampoc podem córrer ni cridar.

Un cop feta la visita al Museu Picasso, volem fer com ell i ens introduïm en el món dels retrats. Per això demanem que cadascú porti una fotografia d’algú a qui li vulgui fer un retrat. Un cop la tenim ens fixem en dos tipus de retrats que feia Picasso:

El realista, en el qual intentava que s’assemblés al màxim a la persona, captant-ne la seva expressió i sentiments.

I l’abstracte, en el qual jugava amb les formes i els colors per crear una figura que no s’assemblava a la persona real.

Ens posem mans a l’obra i durant uns dies estem enfeinats fent els nostres retrats. Per fer el realista utilitzem la tècnica de les barres pastels, que permeten difuminar el color, i per l’abstracte la tècnica del collage: sobre una base d’aquarel·la cadascú hi enganxa els elements que vol (nassos, ulls, boques, orelles,…). Som uns artistes!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *