Blog Post VIU EL PARC !

VIU EL PARC !
març

11

2021

VIU EL PARC !

El divendres 26 de febrer els nens i nenes del Massís i l’Avenc van visitar el parc Natural d’Olèrdola.

En arribar al Conjunt Monumental d’Olèrdola a cada grup el va rebre una monitora (l’Anna i la Ruth) amb les que es van fer totes les activitats.

La primera activitat que es va fer, va ser la part natural:  mini passeig a prop del Castell tot observant l’entorn (coves, els pobles propers, la pedrera…).  Durant aquesta ruta, també van aprendre com saber si una pinya ha estat rossegada per un ratolí o un esquirol, entre d’altres coses.  A continuació es va fer un estudi de la flora de la zona, tenint present si eren arbust, plantes, lianes o arbres.   Tot observant, es van adonar que en un dels arbres corrien el risc de la processionària!

La segona activitat es va centrar en la part històrica:  visita del poble antic medieval on només queden les runes de l’església i unes tombes, zona anomenada “El pla dels albats”, (cementiri dels infants).  En acabar, tot fent una gimcana, van trobar els textos amb les explicacions per poder fer de guies tot explicant els moments del recinte.

L’última activitat va consistir en fer una pintura rupestre, ja que molt a prop de la zona hi ha una cova on s’han trobat unes pintures rupestres.

Després de dinar van jugar una estoneta.

Us fem saber que cada primer diumenge de mes, podeu visitar el museu gratuïtament amb la vostra família. 

Us ho recomanem perquè la sortida va ser molt interessant!

         

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *